2019. június 16., vasárnap, Jusztin

Személyszállító kisbusszal is segít a Segítő Kéz

Kispest
2018. július 17. kedd Írta: Csizmadia Viola

 

Akadálymentes személyszállítással bővült a gondozó szolgálat szolgáltatásainak kínálata. Az önkormányzat egy új, 8 férőhelyes kisbusszal segíti az intézményt. A jármű csaknem 10 millió forintba került.

Fontos vállalásunkat teljesítettük most ezzel az akadálymentes kisbusszal, hiszen a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat több ellátottja mozgáskorlátozott, így könnyebben tudják igénybe venni az intézmény programjait, szolgáltatásait. Az önkormányzat saját költségvetéséből finanszírozta a jármű vásárlását, amely csaknem 10 millió forintba került – mondta Kispest polgármestere Gajda Péter, aki arról is beszélt, hogy a Segítő Kéz egy másik szolgáltatását, a jelzőrendszeres házi segítségnyújtást is fejlesztette az önkormányzat, így már közel kétszázan vehetik igénybe.
Balázs Piroska intézményvezető úgy fogalmazott, jó helyre kerül a kisbusz.
A képviselő-testület egy hete fogadta el az intézmény módosított szervezeti és működési szabályzatát, amely már tartalmazza, hogy akadálymentes személyszállítással bővülnek a szolgáltatások, és a jelzőrendszeres házi segítségnyújtásban új, GPS-alapú technikai eszköz jelenik meg.

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.