2019. június 16., vasárnap, Jusztin

Zöld-díjasok a Százszorszép ovisok is

Kispest
2018. máj. 17. csütörtök Írta: Csizmadia Viola

Kispest Önkormányzata 2008 óta adományoz elismeréseket azoknak, akik sokat tesznek környezetük, a kerület szépítéséért, zöld területeinek kialakításáért, és azok védelméért - hangzott el a „Zöld Kispestért” polgármesteri díj idei díjátadó-ünnepségén a KMO-ban.

Gajda Pétert, Kispest polgármestere ünnepi köszöntőjében arról beszélt, hogy a Kispesti Zöldprogram összeállításánál 2006-ban fogalmazódott meg a gondolat egy olyan díj létrehozására, amelyet azok a kispesti civilek, közösségek, intézmények kaphatnak, akik, amelyek sokat tesznek azért, hogy városunkat kedvesebbé, szerethetőbbé tegyék, illetve környezettudatosságra nevelő, környezetszépítő programokat szerveznek gyerekeknek, felnőtteknek. Minden évben őket állítják példaként azok elé, akik még nem csatlakoztak a közös munkához, a kerületszépítéshez. Akik Kispesten élnek láthatják a város fejlődését, hiszen minden évben van egy-egy park, közterület, amely megújul. Példaként Gajda Péter a hamarosan átadásra kerülő, országosan is különlegesnek számító Vizes Játszóteret, valamint a folyamatosan szépülő Városház teret említette.

A köszöntőszavak után Gajda Péter polgármester, Vinczek György alpolgármester és Bogó Józsefné, a Környezetvédelmi Bizottság elnöke adták át az elismeréseket a díjazottaknak. Idén is több kategóriában is díjazta a környezet szépítését a kispesti önkormányzat: magánszemélyek, lakóközösségek, társadalmi vagy civil szervezetek, illetve intézmények, vállalkozások kaphatnak elismerést.

2018-ban Zöld Kispestért polgármesteri díjat kaptak:

- Rózsa János az Árpád u. 11/B számú ház előtti széles zöldterületet gondozásáért.

- Fekete Józsefné, aki a Zrínyi utcában több kiskertet is gondoz hosszú évek óta.

- Vadas Andrásné, aki a Vas Gereben u. 229. számú ház előtti zöld területek nagy részét egyedül gondozza, emellett a Forrásház kertjében is vállalta két ágyás rendben tartását, és az Aranykatica kertben is művel egy kertrészt.

- Visi Imréné, aki Petőfi utcai házának kertjét, valamint előkertjét példamutatóan gondozza.

- Kruchió Lászlóné, aki az önkormányzattal együttműködve oszlopos tagként részt vállal a „Magyarország Legszebb Konyhakertjei” verseny helyi zsűrizésében.

- A Toldy u. 9.-15. közötti előkerteket gondozó lakók: Badenszki Lászlóné, Kruchió Lászlóné, Fekete Jánosné, Balogh Imréné és Meskó Tivadar.

- A Kispesti Kertbarát Klub, amely 1962-ben alakult, jelenleg 78 aktív taggal működik, tagja az Országos Kertészek és Kertbarátok Szövetségének.

- A Kispesti Százszorszép Óvoda, amely 2016. év óta Zöld Óvodaként, tavaly óta Madárbarát Óvodaként működnek.

Az ünnepség végén a díjazottak és a meghívott vendégek elismerő tapssal köszönték meg két fiatal énekes, Haluska Gyöngyi és Pánczél Kristóf erre az alkalomra összeállított műsorának előadását.

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.