2019. február 16., szombat, Julianna és Lilla

Újabb óvodafelújítás Kispesten

Kispest
2018. máj. 17. csütörtök Írta: Csizmadia Viola

A kispesti intézményfelújítási program keretében a vizesblokkok és a folyosók padlóburkolatának elbontásával megkezdődött a Kispesti Mézeskalács Művészeti Modell Óvoda Beszterce utcai tagintézményének korszerűsítése. A 20 millió forintos beruházás során felújítják az öltözőket is, az idei Közösségi Költségvetés keretéből – mintegy ötmillió forintból – pedig a Beszterce utcai ovi udvara is megújulhat.

A kerületi óvodák, bölcsődék, iskolák, egészségügyi és szociális intézmények korszerűsítésére idén is 500 millió forintot biztosít az önkormányzat, a felújítási program újabb állomásaként elkezdődött a Mézeskalács óvoda Beszterce utcai épületének korszerűsítése, amelyre bruttó 20 millió forintot fordítunk. A Közösségi Költségvetés keretéből – mintegy ötmillió forintból – pedig a Beszterce utcai ovi udvara is megújulhat – mondta el Gajda Péter polgármester. Amint itt befejeződik a felújítás, az óvoda Kelet utcai részlegében pedig, ahol tavaly már megtörtént a burkolatok cseréje, valamint az elektromos rendszer és a világítás korszerűsítése, azonnal indulhat a konyha és a vizesblokkok rendbetétele.

A munkálatokat koordináló Vaműsz igazgatójától, Kránitz Krisztiántól megtudtuk, a várhatóan június közepére befejeződő beruházás tartalmazza a két vizesblokk és a két öltöző teljes építészeti, gépészeti és elektromos korszerűsítését – egyebek mellett a víznyomó-, szennyvíz- és esővízvezetékek, szerelvények cseréjét, valamint az óvoda külön kérésére a felnőtt mosdó komplett felújítását –, a folyosón és a konyhában a csatlakozó közművezetékekkel együtt kicserélik a padlóburkolatot, az udvari játszóeszközök alatt pedig ütéscsillapító gumitéglákat helyeznek el.

Vilonya Ágnes intézményvezető elmondta, évek óta várták már a felújítást, amelyre nagy szükség volt a több mint 40 éves épületben. Az építkezés idejére a gyerekeket két másik óvodaépületben helyezték el: a Kelet utcai tagintézmény 25, a Napraforgó óvoda 26 gyermeket tudott befogadni, és saját nevelőikkel együtt töltik a napot. Amint ez az épület teljesen elkészül, visszatérnek a gyerekek, sőt a Kelet utcai ovisok egy része is ide költözik majd, amíg tart az ottani felújítás.

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.