2019. február 16., szombat, Julianna és Lilla

Visszaköltözhettek a tipegősök

Kispest
2018. máj. 10. csütörtök Írta: Csizmadia Viola

Alig egy hónap alatt, április közepére befejeződött a wekerlei Huba utcai Tipegők bölcsőde felújítása. A beruházás során az intézmény nagy vizesblokkjának és főzőkonyha teljes gépészeti, elektromos és építészeti felújítását végezték el, amelynek költsége, szülői és vállalkozói felajánlásokkal együtt összesen mintegy 16 millió forint.

A Huba utcai bölcsődében régóta esedékes volt már a vizesblokk és a konyha felújítása, ez most megtörtént, a terasz és a nyílászárók rendbetétele következhet majd. Gajda Péter polgármester elmondta, idén nyáron is több nevelési-oktatási intézményben végez kisebb-nagyobb felújításokat az önkormányzat, közülük is a Zrínyi utcai Gyöngyszem bölcsődére teljes korszerűsítés vár, és a Pannónia iskolában is befejeződik a tetőtér beépítése.

Aszódi-Sikter Éva bölcsődevezető lapunknak elmondta, a felújítás nagyon nagy lépés volt az intézmény életében, régóta várták már a munkát. A bezárás 35 családot érintett. A gyerekeket két másik intézményben helyezték el. Az Eszterlánc Bölcsőde 26, a Bokréta Bölcsőde 9 gyermeket tudott befogadni. A gyermekek mindkét helyen saját kisgyermeknevelőjükkel és bölcsődei dajkájukkal együtt töltötték a napokat.

A bölcsőde felújítását végző Vaműsz igazgatójától, Kránitz Krisztiántól kapott tájékoztatás szerint a felújítás ideje alatt a nagy vizesblokk és főzőkonyha teljes gépészeti, elektromos és építészeti felújítását elvégezték. A gépészeti felújítás tartalmazta a víznyomó-, a szennyvíz-vezetékek cseréjét, a vizes berendezések (WC-k, mosdók, zuhanyzók, fürdető kád) és az ezekhez tartozó szerelvények cseréjét. Az elektromos felújítás során korszerűbb lett az intézmény világítása is, 11 lámpatestet cseréltek, LED-fényforrásokat szereltek fel. Mintegy 52 négyzetméteren padlóburkolatot, 108 négyzetméteren csempeburkolatot cseréltek, valamint 130 négyzetméteren festettek, 52 négyzetméternyi felületet lemázoltak, ajtókat javítottak meg. Sőt, a vállalkozó felajánlásának köszönhetően a régi öntöttvas radiátorokat újakra cserélték és a konyhai gázzsámolyt is kicserélték. Egyéb apró munkálatokat is elvégeztek: 2 ablakon kicserélték a szúnyoghálót, a radiátori védőrácsokat is lecserélték és felszerelték a pipereeszközöket (szappanadagolók, papíradagolók, kézszárító). A padlóburkolatot és a fürdőszobai csempét a szülők vásárolták. Kránitz Krisztián hangsúlyozta, az önkormányzat, a beruházást végző vállalkozó és a szülők összefogásának szép példája a bölcsőde korszerűsítése, amely összesen mintegy 16 millió forintba került.

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.