Magazinlapok - Kívül-belül megújult a Mese-Vár óvoda
2018. augusztus 21., kedd, Sámuel és Hajna

Kívül-belül megújult a Mese-Vár óvoda

Kispest
2017. október 11. szerda Írta: Csizmadia Viola

A nevelési év kezdetére kicseréltette a Mese-Vár óvoda Nádasdy utcai épületének nyílászáróit is az önkormányzat. Ez most mintegy négymillió forintba került.

Míg tavaly régi vágya teljesült az intézménybe járó gyerekeknek és az ott dolgozóknak, hiszen a Gábor iskola és az óvoda között lévő rossz műszaki állapotú melléképület az óvodához került, amelyből tornaszobát alakítottunk ki, most a nyár végére az 1900-as évek elején épült óvoda nyílászáróit cseréltettük ki mintegy 4 millió forint értékben – tudtuk meg Gajda Péter polgármestertől.

Gajda Péter elmondta, a korábbi években is sok minden történt a két épületből álló intézményben: a több ütemben végzett munkálatoknak köszönhetően a Mese-Vár óvoda szinte teljes egészében, kívül-belül megújult az intézményfelújítási program részeként. Az újabb, Zrínyi utcai épületben teljes építészeti, gépészeti, elektromos felújítás, valamint a régi, elhasználódott víz-, és szennyvízvezetékek, szerelvények cseréje is megtörtént. Az óvodában dolgozók kívánságára a belső válaszfalak áthelyezésével, új helyiségek jöttek létre. Így kialakítottak egy 10 négyzetméteres étkezőt, vizesblokkot a dolgozóknak, egy 64 négyzetméteres tornaszobát a hozzátartozó 14 négyzetméteres öltözővel, fürdőblokkal, mosdókkal, szertárral, valamint több tároló helyiséget is. Az építészeti felújítás magában foglalja a régi járó- és oldalburkolatok cseréjét, új nyílászárók beépítését – sorolta az elvégzett munkákat a polgármester.

Pékné Varga Katalin óvodavezető elmondta, nagyon örülnek a nyári ablakcserének, hiszen csökkent a Nádasdy utcáról bejövő zaj, és melegebb is lett az épület. Hozzátette, az őszi szünetben tovább szépül a három csoporttal működő óvoda: a csoportszobákban és az irodában a parkettát újítják fel.

© 2008-2018 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.