2018. szeptember 24., hétfő, Gellért és Mercédesz

Felújították a tűzoltóság konyháját

Kispest
2017. október 04. szerda Írta: Csizmadia Viola

Bár nem önkormányzati feladat a kerületi tűzoltóság fenntartása, a lehetőségeihez méreten Kispest Önkormányzata minden esztendőben biztosít valamilyen eszközt, felszerelést a XIX. Kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság munkatársainak azért, hogy mindennapi munkájukat megkönnyítsék, pihenőidejüket kulturáltabbá tegyék – mondta Gajda Péter polgármester azon az állománygyűlésen, ahol átadták a Üllői úti parancsnokság felújított konyháját a tűzoltóknak.

A XIX. Kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság vezetője, Tordai László őrnagy rövid köszöntője után Gajda Péter polgármester arról beszélt, hogy minden év februárjában, az éves kerületi költségvetés idején a képviselő-testületnek gondja van arra, hogy minden évben támogassa a két kerület (XVIII. és XIX.) összevont tűzoltóparancsnokságát. Így volt ez tavaly is, amikor két millió forintot terveztek a konyha felújítására, amelyhez a szomszéd kerület még egy millió forintot tett hozzá, de néhány éve egy szolgálati gépkocsit kaptak a helyi lánglovagok a kispesti önkormányzattól. Gajda Péter kiemelte, nem lehet elégszer megköszönni azt a lelkiismeretes és fáradhatatlan munkát, amellyel az itt dolgozó tűzoltók ellátják sokszor nem könnyű feladatukat. Ezért is fontos, hogy az önkormányzat, bár már hivatalosan nem feladata, erejéhez mérten támogassa továbbra is munkájukat, gondoskodjon róluk.

Varga Ferenc tűzoltó dandártábornok, fővárosi katasztrófavédelmi igazgatója kapcsolódva a polgármester gondolataihoz megköszönte a két kerület támogatását, amit többnek tart egyszerű támogatásnál, a dandártábornok is gondoskodásnak nevezte. A most átadásra kerülő konyha is szimbolikus értékű, hiszen azon túl hogy ez egy olyan élettér, mint a családban, ahol összejönnek a közösség tagjai, közösen főznek a többieknek, de itt beszélgetnek, élik az életüket, jól tükrözi a kerületek összefogását is.

© 2008-2018 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.