2018. szeptember 24., hétfő, Gellért és Mercédesz

Műfüves teniszpálya a lakótelepen

Kispest
2017. szeptember 26. kedd Írta: Csizmadia Viola

Elkészült a Dobó Katica utcában, az Aranykatica Közösségi Kert tőszomszédságában a két, H1-es méretű, szabványnak megfelelő műfüves teniszpálya, amelyet ingyen használhatnak a teniszezők – tudtuk meg Gajda Péter polgármestertől, aki Burány Sándor országgyűlési képviselővel és Bogó Józsefnével, a körzet önkormányzati képviselőjével átadta a pályákat a kispestieknek.

A kerítésre kitett házirend szerint használhatják térítésmentesen majd a teniszezők ezt a kép pályát, amelyet a Közpark Kft. munkatársai építettek a régi, ugyancsak elhasznált betonos pálya helyére. A beruházásra 18 millió forintot tervezett a képviselő-testület – válaszolta kérdésünkre Gajda Péter polgármester, amikor személyesen is meggyőződött arról, hogy korszerű burkolatú, úgynevezett gondozásmentes pálya készült el a felújítás során. A polgármester véleménye szerint pozitív változások történtek a Dobó Katica utcában, hiszen az Arany óvodától elindulva, az Ady Endre útig Kispest tetszetős és fejlődő arcát mutatja az új Forrásházzal, a napokban országos mezőgazdasági díjat nyert Aranykatica közösségi kerttel, a kutyafuttatóval és a most átadott teniszpályákkal. Természetesen van még tennivaló bőven, éppen ezért az önkormányzat tervei között szerepel a lakótelepi házak közötti kertek, parkok, dühöngők, focipályák folyamatos rendbetétele, funkciójuk újragondolása is – tette hozzá a polgármester.

A körzet önkormányzati képviselője, Bogó Józsefné elmesélte, hogy évek óta panaszkodnak az itt lakók arra, hogy a régi betonos teniszpályát már inkább futballozásra használták, mint teniszezésre, ami egészen más zajokkal járt. Mint mondta, sokan várták már a pályák felújítását, hiszen a tenisz, mint sportág egyre népszerűbb, és bizony elég költséges, de itt a pályát bárki ingyen igénybe veheti. A 4,5 méter magas labdafogó kerítéssel is körülvett teniszpályán négy pad és egy ivókút is szolgálja a teniszezők kényelmét.

 

© 2008-2018 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.