2018. február 17., szombat, Donát

Kispest

Kiváló teljesítményeket jutalmaztak

Idén is elismerést kaptak azok a rendőrök, tűzoltók és polgárőrök, akik abban az esztendőben a legtöbbet tettek Kispest közbiztonságáért, a kerületben élők nyugalmáért. „Az év rendőre” Feketéné Ámik Ágnes r. szds., „Az év tűzoltója” Nagy Tamás tű. fhdgy. és „Az év polgárőre” Molnár Krisztián lett. Az elismerő okleveleket és a pénzjutalmat Gajda Péter polgármester, Lázár Tamás közbiztonsági tanácsnok és Lackner Csaba, a Várospolitikai, Városüzemeltetési és Rendészeti Bizottság elnöke adták át.

2017. december 12. kedd

Tűzoltóautós utazást is hozott a Mikulás

Huszonhárom szerencsés kisgyerek kívánságát teljesítette idén az önkormányzati Mikulás. A Városháza előtt „adták át” az idei év legkülönlegesebb ajándékát: a tízéves Palotás Dávid tűzoltóautós utazást és rövidke szirénázást kért ajándékba. Kívánságát a kispesti tűzoltó-parancsnokság munkatársai teljesítették.

2017. december 13. szerda

Kispesté lehet a Határ úti buszvégállomás területe?

Mivel egyhamar nem várható, hogy rend lesz a IX. kerülethez tartozó Mátyás király utca - Üllői út - Ferde utca által határolt területen található közlekedési csomóponton, a Határ úton, ezért az MSZP két helyi országgyűlési képviselője, Burány Sándor és Hiller István, a kerületi polgármester támogatásával kezdeményezik, hogy a Határ úti buszvégállomás területe a jövőben tartozzon Kispesthez, hogy a kerület mielőbb befejezhesse az ott évek óta húzódó rekonstrukciós munkákat – hangzott el a délelőtti sajtótájékoztatón a Határ úton.

2017. december 15. péntek

A török kultúrával ismerkednek a Szivárvány ovisok

Egyedülálló, óvodásoknak szóló programmal tovább bővült a Kispest-Pendik testvérvárosi kapcsolat. Négy hónapon keresztül ismerkednek a török népi mondókákkal, dalokkal, mesékkel, táncokkal, gyermekjátékokkal és ízekkel a Szivárvány óvoda nagycsoportos óvodásai. Az áprilisig tartó színes kulturális programot a Budapesti Török Kulturális Központ és az önkormányzat támogatja.

2018. január 08. hétfő

Új vezető a kispesti nyugdíjas szakszervezet élén

Leköszönt a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) Kispesti Területi és Nyugdíjas Alapszervezetének megbízott titkára, Kaiczné Spiegel Eszter, aki a korábbi vezető, Medgyes Lászlóné Janka távozása után vállalta egy esztendőre a feladatok koordinálást. Helyére Csernyánszky Imréné Ildikót választották a kispesti szervezet tagjai éves közgyűlésükön.

2018. január 10. szerda
© 2008-2018 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.