2019. július 17., szerda, Endre és Elek

Kispest

Felkészült az ellenzéki csapat az önkormányzati választásokra

Egy 12 tagú, önkormányzati képviselő-jelöltekből álló csapattal indul neki az októberi önkormányzati választásoknak az ellenzék Kispesten. A közös megegyezéssel kiválasztott jelöltek mögött a DK, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd helyi szervezetei állnak – jelentette be Gajda Péter polgármester, aki az ellenzék közös polgármester-jelöltjeként indul az őszi megmérettetésen.

2019. július 10. szerda

Megemlékezés a kerületi gyásznapon

Kavicsokat helyeztek el az emlékezők a Kispesti Újtemető izraelita parcellájában található emléktáblánál június 30-án, a kerületi gyásznapon. A Nagyboldogasszony főplébánia-templomban az 1944-ben ezen a napon haláltáborokba hurcolt áldozatok emlékére tartottak szentmisét.

2019. július 10. szerda

Romhányi András, Kispest díszpolgára, az „ízig-vérig” népművelő

Az ünnepi képviselő-testületi ülésen hosszan tartó, egyetértő taps fogadta a bejelentést: Romhányi András Kispest díszpolgára lett. Kispest-szerte szinte mindenki ismeri őt, többek között, mint a Wekerlei Séták alapötletének, a Wekerlei Székelykapu Napok, a Wekerlei Nyári Szabadegyetem kigondolóját, megvalósítóját, a Wekerlei Életfa egyik alkotóját.

2019. július 11. csütörtök

Lélekharang a Tündérkertben

 Székely Lélek Harangját avattak a Székelyország Tündérkertjében Kispesten. A haranglábhoz a faanyagot Barna Zsolt biztosította, a haranglábat Kós Károly tervei alapján Kovács Levente mérnök tervezte, és a tervet Kocsis Előd szászrégeni születésű szobrászművész alkotta meg Sándor Zoltán segítségével. A harangot Böjte Csaba atya áldotta meg.

2018. szeptember 14. péntek

Önerőből szépül meg őszre a Százszorszép ovi

Teljesen megújult óvoda várja majd szeptember végén a kicsiket a Táncsics utcában. A Százszorszép óvoda korszerűsítését saját költségvetéséből állja a Vagyonkezelő Műszaki Szervezet (Vaműsz). A polgármester és a munkát koordináló vagyonkezelő igazgatója ma tekintette meg a felújítást.

2019. július 10. szerda
© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.