2019. január 20., vasárnap, Fábián és Sebestyén

Kispest

Közmeghallgatás a Városházán

Törvényi kötelezettségének eleget téve Kispest Önkormányzata megtartotta idei közmeghallgatását is. A közmeghallgatás bevezetőjében Gajda Péter a Polgármesteri Programban ígért idei fejlesztésekről beszélt dióhéjban, majd a felvetődött kérdésekre válaszoltak a Városháza munkatársai.

2018. december 04. kedd

Vannak pillanatok…

 … amikor az ember azt hiszi, mégiscsak normális országban él, ahol nem veszett még ki az emberség az itt élőkből. Mert vannak emberek, akik törődnek azokkal, akik nehéz élethelyzetben vannak, gondoskodnak azokról, akiknek bár van fedél a feje felett, még sincs mindig mit enniük, nem cserélgetik évszakonként a ruhatárukat, mert örülnek, ha egy-egy pár cipő, ing, télikabát lapul a szekrényükben. Csak legyen sokáig erejük, kitartásuk, forrásuk mindehhez…

2018. december 05. szerda

Nagy Mária, az Első Kis-Pesti Kert közösségi koordinátora

 Remek, és szakmai sikerekben gazdag évet zár az Első Kis-Pesti Kert közössége az idén is. 2018-ban a „Legszebb konyhakertek” versenyén a kerületi és országos megmérettetést is megnyerték, és a Wekerlei Kultúrház és Könyvtár Cégér című ipartörténeti és helytörténeti filmszemléjén Különdíjat kapott a kertekről szóló alkotás.

2018. december 10. hétfő

Rendvédelmi dolgozókat jutalmaztak

A Városháza dísztermében tartott idei ünnepségen Berecz Roland rendőr törzsőrmester kapta Az év rendőre, Sándor Barna tűzoltó törzszászlós Az év Tűzoltója és Békési Gábor Az év polgárőre kitüntető címet. A díjazottaknak Orbán Bori és Pánczél Kristóf remek előadásával kedveskedtek a szervezők.

2018. december 13. csütörtök

Főhajtás a Kispesten elesettek emlékére

Hetvennégy éve, 1945. január 9-én fejeződtek be a II. világháború harcai Kispesten. Ebből az alkalomból tartottak megemlékezést a Városház téren álló emlékműnél. A csaknem 3,5 méter magas, bronzból készült békét szimbolizáló nőalakot 1960-ban állították fel a Városház téren, a szobor Tar István szobrászművész alkotása.

2019. január 09. szerda
© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.