2018. szeptember 24., hétfő, Gellért és Mercédesz

Kispest

Szurgent Lajos - Fél évszázad a Honvédban

Éppen 50 évvel ezelőtt, 1968-ban kezdett el futballozni a Budapesti Honvéd Sportegyesületben, és kisebb-nagyobb megszakításokkal azóta is itt tevékenykedik Szurgent Lajos. A Honvéd egykori játékosa, majd ötszörös edzője, másodedzője, utánpótlásedzője, játékosmegfigyelője, jelenleg elnöki tanácsadója igazi élő legenda.

2018. szeptember 08. szombat

Munkagépek a KAC-pályán

A képviselő-testület idén márciusban fogadta el azt az együttműködési megállapodást, amely szerint az MLSZ nagyméretű műfüves labdarúgópályát alakít ki a jelenlegi füves pálya helyett, valamint továbbá lehetőség lenne a meglévő 4 öltöző felújítására és újabb kettő építésére is a Önkormányzati Sporttelepen (KAC-pálya). Ezen kívül megépülne az 5 sávos, világítható futókör is. A beruházást a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) finanszírozza, bruttó költsége 200-220 millió forint.

2018. szeptember 12. szerda

Fővárosi kezelésbe kerülhet a Vak Bottyán utca

 Többek között a Magyar Futball Akadémia Alapítvány támogatásának csökkentéséről, a Bursa tanulmányi ösztöndíjhoz való ismételt csatlakozásról, a közétkeztetést érintő kérdésekről, kézilabdacsarnok-építéséhez való hozzájárulásról és a Vak Bottyán utca egy szakaszának fővárosi kezelésbe adásáról is döntöttek a képviselők a mai ülésen.

2018. szeptember 19. szerda

Megalakult a Kispesti Idősügyi Tanács

A Kispesti Idősügyi Tanács megalakulásáról áprilisban döntött a képviselő-testület, létrehozásáról kormányhatározat rendelkezik. A 26 szavazati joggal rendelkező alaptagból és 19 meghívott tagból álló új konzultációs testület akkor működik jól, ha nyitottan működik, és minél szélesebb körben fogad be civilszervezeteket, illetve bárki csatlakozhat munkájához – fogalmazott Vinczek György alpolgármester a tanács alakuló ülésén.

2018. szeptember 22. szombat

Ünnepeltek a család-és gyermeksegítők

 A munkatársak kreativitását emelte ki köszöntőjében Vinczek György alpolgármester a Kispesti Szociális Szolgáltató Centrum (KSZSZC ) Táncsics utcai székhelyén tartott kerti összejövetelen, ahol az intézmény megalakulásának 20. évfordulóját ünnepelték.

2018. szeptember 22. szombat
© 2008-2018 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.