2019. március 22., péntek, Beáta, Izolda és Lea

Kispest

Világításpróba a KAC-pályán

Már elkészült az új nagyméretű műfüves focipálya, valamint két mosdó, és működik a világítás is az Önkormányzati Sporttelepen, a KAC-pályán. A felújítás folytatódik, a tervek szerint május végére készül el teljesen – tudtuk meg Gajda Péter polgármestertől.

2019. január 10. csütörtök

Készülnek a KRESZ-park kiviteli tervei

 Jelenleg a kiviteli tervek elkészítése folyik annak a projektnek, amelyre a kispesti önkormányzat 100 millió forint támogatást nyert a fővárosi önkormányzattól a 2018. évi Tér_Köz pályázaton. Ezeket mutatták meg az Eötvös utcai lakóknak és az érdeklődőknek a tervezést végző Platinium Group Kft. tájépítészei – tudtuk meg Vadon Etelkától, a Városháza Társadalmi Kapcsolatok Csoportjának vezetőjétől.

2019. január 11. péntek

Közösen a KöKi rendjéért

Mivel számos lakossági bejelentés, panasz érkezik a Kőbánya-Kispest közlekedési csomópont egyes részein tapasztalható áldatlan állapotokkal kapcsolatban, ezért levélben fordultam Dr. Pető Györgyhöz, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI) igazgatójához – tudtuk meg Gajda Péter polgármestertől, aki a napokban a Kispesti Rendészeti Központ (KRK), a kerületi rendőrkapitányság és a Hatósági Iroda munkatársaival a helyszínen egyeztettek a teendőkről.

2019. január 18. péntek

Csókakő is érdeklődik a török-magyar óvodás program iránt

Országosan is ismert lett a kispesti török-magyar óvodás kulturális program. Fűrész György, Csókakő polgármestere, dr. Klima Olga jegyző és Bognár Gábor alpolgármester ma Kispestre érkezett, hogy tapasztalatokat gyűjtsenek a programról.

2019. január 18. péntek

Getto Márton fotókiállítása Wekerlén

A Magyar Kultúra napja alkalmából fotókiállítás nyílt a Wekerlei Kultúrház és Könyvtár (WKK) kiállítóterében. A rendhagyó kiállításmegnyitón a kerületben elsősorban a Kispest TV operatőreként ismert Getto Márton fotográfiáival örvendeztette meg a kispestieket és barátait. A kiállítás, amelynek része Getto József szobrászművész (Márton ikertestvére) munkáinak néhány darabja, az intézmény nyitvatartási idejében díjtalanul megtekinthető február 28-ig.

2019. január 21. hétfő
© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.