2019. szeptember 20., péntek, Friderika

Kispest

Önerőből építik át a Kertvárosi Közösségi Házat is

Az önkormányzat saját forrásból szeptember közepére teljesen felújítja a Kertvárosi Közösségi Ház Temesvár utcai épületét. Erre most 28 millió forintot fordítanak.

2019. augusztus 05. hétfő

Megszépült a sétány az Árpád utcában

Megtörtént a műszaki átadás, már a virágokat és az örökzöldeket ültetik az Árpád utca Bolyai iskola előtti szakaszán, ahol befejeződött a sétálóutca felújítása, burkolatcseréje. A beruházásra mintegy 40 millió forintot különített el költségvetésében az önkormányzat – tudtuk meg Gajda Péter polgármestertől.

2019. augusztus 06. kedd

Jó ütemben halad a KRESZ-park építése

Már térköveznek a szakemberek a kibővült funkciójú Eötvös utcai KRESZ-parkban a Kosárfonó utca – Vak Bottyán utca – Eötvös utcák által határolt csaknem 4000 négyzetméternyi területen – tudtuk meg Gajda Péter polgármestertől, aki Tichy Judittal, a Zöldprogram Iroda vezetőjével és Varga Attila önkormányzati képviselővel kint járt az építkezésen.

2019. augusztus 07. szerda

Szivárványszínű tarisznya

Megvertek egy lányt. Néhány nap múlva megvertek egy férfit. A 19 éves budapesti lány falunapra érkezett egy kis faluba. „ Ahogy táncoltam egy barátommal a sátorban, egyszer csak megjelent hátunk mögött egy ember. Nagydarab, kopasz férfi, afféle hazafias kopasz. Felkapta a táskám és az arcomba tolta, fennhangon kezdett érdeklődni, mégis mi az, amit a kezében tart rángatni kezdett vele együtt, majd egyre hangosabban kezdett üvöltözni velem, trágár kifejezésekkel illetett, és felismerve a szivárványt arra következtetett, hogy leszbikus vagyok. ”– írta közösségi oldalán a lány. A lány ijedtében leöntötte a férfit, aki ököllel az arcába vágott. Támadója a segítségére sietőket sem kímélte.

2019. augusztus 14. szerda

Már kiszállították az ingyenes önkormányzati füzetcsomagokat az iskolákba

Hamarosan kezdődik az 2019/2020. évi tanév. A családok zökkenőmentesebb tanévkezdését idén is ingyenes füzetcsomaggal próbálja segíteni az önkormányzat. Közel 3000 füzetcsomagot készítettek, amelyre több mint 3 millió 700 ezer forintot költött az önkormányzat. Ezen kívül egy jelentős kedvezményt biztosító tanszervásárt is tartanak augusztus 23-25. között a KMO-ban – tudtuk meg Gajda Péter polgármestertől.

2019. augusztus 14. szerda
© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.