2017. december 12., kedd, Gabriella

Kispest

Önerőből fejleszti tovább kamerarendszerét a kerület

Modern, a mai kor követelményeinek is megfelelő színvonalú térfigyelő-helyiséget és rendszert alakítottak ki a Kispesti Rendészeti Központ (KRK) Eötvös utcai épületében. A kerületben jelenleg működő 57 térfigyelő-kamara mellé hamarosan újabb kilencet szerelnek fel a szakemberek. A fejlesztésre az önkormányzat saját költségvetésében ebben az esztendőben 24 millió forintot tervezett.

2017. november 07. kedd

Lisztérzékenység-szűrés a kispesti óvodákban

A kispesti önkormányzat támogatásával mintegy 600, 5-6 éves nagycsoportos óvodás kisgyermek térítésmentes lisztérzékenység-szűrését végzik el a napokban. A prevenciós program költségeit, mintegy kétmillió forintot az önkormányzat átvállalta – tudtuk meg Gajda Péter polgármestertől, aki az Árnyas óvodában találkozott a szűrést végzőkkel és a gyerekekkel.

2017. november 08. szerda

Földi Róbert úszóoktató

A gyerekek körében ugyancsak népszerű 35 éves oktató, akit mindenki csak Robi bácsinak szólít, három évvel ezelőtt a baba-mama úszás „újraélesztésére” került a Kispesti Uszodába. Idén nyárig, a magyarországi úszó világbajnokság utánig csak kevesen tudták róla, hogy a 400 méteres gyorsúszás országos szenior úszórekordja fűződik nevéhez, illetve a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) masters világversenyeinek is állandó résztvevője évek óta. Felesége, a szintén „szenior”, szinkronúszó és edző, Felföldi Andrea, kétéves kislányuk pedig vakmerő vízimádó, aki már 10 másodpercig is kibírja egy levegővel a víz alatt!

2017. november 09. csütörtök

Önkormányzati forrásból megújult a nappali melegedő

Még a tél beállta, a krízisidőszak megkezdődése előtt csaknem 9 millió forintot költött az önkormányzat arra, hogy felújítsák a Magyar Vöröskereszt Nappali Szociális Központ 2. számú telephelye, nappali melegedőjének fürdőblokkját az Ady Endre út 112. szám (Báthory utca sarok) alatt – tudtuk meg Gajda Péter polgármestertől, akik ez alkalommal kíváncsi volt arra is, hogy felkészült-e a kerület a hajléktalanok november elsején kezdődött téli ellátására.

2017. november 14. kedd

Egyhamar nem lesz rend a Határ úton

Október közepén interpellációt nyújtottam be Tarlós István főpolgármesterhez és a fővárosi közgyűléshez a Határ úti buszvégállomáson 2014 óta uralkodó állapotok és a félben maradt beruházás miatt. Válaszlevelében Tarlós István arról tájékoztatott, hogy a területen még meglévő 3 pavilon és a folyamatban lévő peres eljárások miatt a hatályos vállalkozási szerződésben rögzített határidőre (2017.december 31.) a „kivitelezési munkákat nem lehet befejezni” – tudtuk meg Gajda Péter polgármestertől.

2017. november 24. péntek
© 2008-2017 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.