2017. október 18., szerda, Lukács

Kispest

Genetikus-rákkutató a Gábor iskolában

Horváth József biológus volt az első vendége a Kállai Szilvia, az önkormányzat romaügyi referense kezdeményezésére létrejött, a kispesti önkormányzat által támogatott oktatási- motivációs előadássorozatnak. A fiatal rákkutató 2015-ben megkapta az Aranypánt-díjat, amelyet hétköznapi roma hősöknek adnak.

2017. szeptember 26. kedd

Műfüves teniszpálya a lakótelepen

Elkészült a Dobó Katica utcában, az Aranykatica Közösségi Kert tőszomszédságában a két, H1-es méretű, szabványnak megfelelő műfüves teniszpálya, amelyet ingyen használhatnak a teniszezők – tudtuk meg Gajda Péter polgármestertől, aki Burány Sándor országgyűlési képviselővel és Bogó Józsefnével, a körzet önkormányzati képviselőjével átadta a pályákat a kispestieknek.

2017. szeptember 26. kedd

Mátrix az Ady mozi helyén

Új funkciót kapott az egykori Ady mozinak helyet adó Kós Károly tér 4. szám alatti épületrész, amelynek falai között oktatási és vizsgaközpont kezdte meg működését. A felnőttképzési intézmény telephelyének ünnepélyes megnyitóján az önkormányzat nevében Vinczek György alpolgármester mondott köszöntőt.

2017. október 03. kedd

Világnapi köszöntés az időseknek

Az önkormányzat és a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat kilencedik alkalommal rendezte meg köszöntő ünnepségét az Idősek Világnapja alkalmából. Zsúfolásig megtelt a KMO színházterme, ahol Csonka András előadóművész hívta „zenés randevúra” a kispesti időseket.

2017. október 03. kedd

Felújították a tűzoltóság konyháját

Bár nem önkormányzati feladat a kerületi tűzoltóság fenntartása, a lehetőségeihez méreten Kispest Önkormányzata minden esztendőben biztosít valamilyen eszközt, felszerelést a XIX. Kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság munkatársainak azért, hogy mindennapi munkájukat megkönnyítsék, pihenőidejüket kulturáltabbá tegyék – mondta Gajda Péter polgármester azon az állománygyűlésen, ahol átadták a Üllői úti parancsnokság felújított konyháját a tűzoltóknak.

2017. október 04. szerda
© 2008-2017 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.