2024. április 12., péntek, Gyula

Kispest

Varga Lilla, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Üllői úti könyvtárának művelődésszervező könyvtárosa

Méghogy a könyvtár egy unalmas, rossz levegőjű, szótlanságra ítélő hely? Aligha! De a kételkedőknek elég, ha rákattintanak a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Üllői úti fiókkönyvtárának közösségi oldalára, azonnal meggyőződhetnek arról, se szeri, se száma az érdekes programoknak, amelyek már a legkisebbeknek kedvet teremtenek a könyvek lapozgatásához, később pedig az olvasáshoz. Ezeknek a foglalkozásoknak a lelke, házigazdája 2010 óta Varga Lilla, valakinek csak Lilla, másoknak Lilla néni. Péntekenkénti Manófaktúra foglalkozásán remek kettőst alkot az irodalom és a kézműveskedés. 

2024. március 01. péntek

Kispest védi és fejleszti a kerületi járóbeteg-ellátást

Bár a kerületi szakrendelők államosításnak terve még az „asztalfiókokban maradt”, de nem lehetünk nyugodtak, félő, hogy az önkormányzati választások után ez a téma újból napirendre kerül - hangsúlyozta Karácsony Gergely főpolgármester a Kispesten tartott kihelyezett főpolgármesteri kabinetülés utáni sajtótájékoztatón, ahol a kerületi járóbeteg-ellátás megvédését jelölte meg az egyik legfontosabb közös ügynek a főváros és a kerületek között.

2024. április 04. csütörtök

Információszabadságból jeles

 A budapesti kerületek közül a második legátláthatóbb működéssel büszkélkedhet Kispest a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) ezévi vizsgálata alapján - mondta Gajda Péter, miután a városháza megkapta az a jelentést, melyet a NAIH az információszabadság hazai gyakorlatának feltérképezése és hatékonyságának növelése” című kiemelt projekt keretében végzett. A kispesti városháza két tevékenységi formában (honlap és adatigénylés) is elismerést kapott a hátóságtól - tudtuk meg a polgármestertől. 

2022. december 04. vasárnap

Galéria nyílt az óvodában

 KEÓ Galéria néven kiállítóteret alakítottak ki a Kispesti Egyesített Óvodák székhelyén, az Arany óvoda emeletén lévő folyosón. Az új közösségi teret Reizingerné Fejes Tünde Léleksimogató című kiállítása nyitotta szerda délután. A képek szeptember végéig tekinthetőek meg.

2024. február 21. szerda

Rendszeres a közbiztonsági mustra

 A képviselő-testület év elején döntött a közterületi rendvédelmi jelenlét megerősítéséről azokon a kiemelt közterületeken, amelyeken előfordulnak rendészeti, közterületi problémák: Atatürk park, Határ út, Kőbánya-Kispest metróvégállomás, Kossuth tér, Templom tér. A tervek szerint ezeken a helyeken fokozottabb lesz a rendőri jelenlét, amit az önkormányzat külön finanszíroz.

2024. április 05. péntek
© 2008-2024 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.