2020. október 22., csütörtök, Előd

Kispest

Folytatódik az Akarom! program Kispesten

 Kispesten 35 család részvételével folytatódik a Katolikus Karitász családtámogatási programja. A nyolc hónapig tartó program során számos olyan gyakorlati tanácsot, háztartásvezetési praktikát sajátítanak el a családok, amelyek hosszú távon jelentős javulást eredményezhetnek életkörülményeikben.

2019. július 12. péntek

Táborzárót tartottak a Kispesti Kóficok

 Véget ért az idei Kispesti Kóficok Kerületi Napközis Tábor. Június 29-től augusztus 19-ig szervezett térítésmentes napközis táborban hetente általában 100-120 kispesti gyerek tölthette tartalmasan a szünidőt. A táborszervezésre a tavalyi 10 millió forint helyett csaknem 15 millió forintot különített el idén az önkormányzat, így megemelt tiszteletdíjat kaphattak az itt dolgozók a munkájukért.

2020. augusztus 19. szerda

Az egészségfejlesztés éve lesz 2020 Kispesten

Kétmillióról 3,5 millióra emelte az adományalapot Richter Gedeon Nyrt. a hétvégi Richter Egészségváros Kispest Templom téri rendezvény előtt – tudtuk meg a szeptember 5-i nagyrendezvény sajtótájékoztatóján, ahol Gajda Péter polgármester bejelentette azt is, hogy ebben az évben rendkívül fontos fejlesztések kezdődnek a Kispesti Egészségügyi Intézetben.

2020. augusztus 31. hétfő

A kispestiek megduplázták az adományalapot

 A kerületben élők aktív részvételével 7 millió 30 ezer 400 forintra nőtt a Richter Gedeon Zrt. adományalapja a Richter Egészségvárosban az adománycélra, a szemészeti ultrahang és OCT-gép beszerzésére a Kispesti Egészségügyi Intézet Szemészeti Osztályára.

2020. szeptember 05. szombat

Maszkcsata

„Fiatalember, miért nem visel maszkot?!” – kiált oda egy nyugdíjas az előtte felszálló, majd kétméteres harmincas férfira az 50-es villamoson. A férfi úgy tesz, mintha nem hallaná a nőt, megáll a bal első ajtó előtt és kifelé bámul. „Nem hallja, magához beszélek, hol a maszkja?” – kiáltja oda felpaprikázva, miközben odalép a férfihez, és bal kezével a nyomaték kedvéért megveregette vitapartnere vállát. A férfi oldalra fordított fejjel, méla unalommal és megvetéssel ránézett az asszonyra, és csak annyit mondott: „Ez testi sértés, hívjunk rendőrt?” „Majd ha az édesanyja megbetegszik, akkor mit fog szólni?” – próbálkozik az asszony, de kérdése elszáll a levegőben.

2020. szeptember 08. kedd
© 2008-2020 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.