2021. január 16., szombat, Gusztáv

Kispest

Lukács János, a világjáró kispesti cigány jazz-zongorista, korrepetitor

 Tavasszal a koronavírus hazaparancsolta a tengerjáró hajóról. Azóta egy biztonsági cégen keresztül a NASA-nak dolgozik, tagja a Romák Felzárkóztatásáért Egyesületének, de rendszeresen tanít jazz-zongorázni, énekelni érdeklődő amatőröket és gyakorlott profi zenészeket is. 

2020. november 29. vasárnap

Advent elején kigyúltak a város ünnepi fényei

Bár ezen az adventen, a karácsonyi és az év végi ünnepeken sok minden másképpen lesz, mint ahogy ezidáig megszoktuk, november utolsó napján, András napon a Városház téren Gajda Péter polgármester és Deák László, a Kispesti Evangélikus Gyülekezet lelkipásztora közösen gyújtották meg a város adventi koszorúján az első gyertyát, és ezzel egy időben, az összetartozás reményében és az ünnepvárás köszöntésére kigyúltak a város ünnepi fényei is.

2020. december 03. csütörtök

A folyamatosan dolgoznak a kispesti rászorultakért

 A jelenlegi járványhelyzetben, a „második hullámban” még inkább figyelünk arra, hogy segítséget nyújtsunk a tartós betegséggel küzdőknek, a fogyatékossággal élőknek vagy azoknak, akik most lettek betegek – tudtuk meg Deákné Császár Gabriellától, a Kispesti Rászorultak Megsegítésére Közalapítvány elnökétől.

2020. december 03. csütörtök

Nehéz idők jönnek

Mint minden háztartás, a kerület is egy meghatározott költségvetésből gazdálkodik évente, havonta, hetente. Azt, hogy mire és mennyit költ a kerület, komoly szakértői tervezés előzi meg. Gajda Péter polgármester segítségével, most azt mutatjuk meg, miként gazdálkodik Kispest az adófizetők forintjaival, és milyen forráshiánnyal számolnak a jövő évben.

2020. december 03. csütörtök

12. egészségnap a Segítő Kéznél

Sokadik alkalommal rendezte meg Prevenciós Egészségnapi rendezvényét a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat, most a Zöld Diófa Idősek Klubjában.

2020. január 29. szerda
© 2008-2021 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.